15+ Cara Hilangkan Dark Circle dengan Mudah dan Cepat

Ingin tahu bagaimana untuk cara hilangkan dark circle dengan cepat dan mudah? Anda boleh menggunakan beberapa produk yang dicadangkan oleh Beautynona dalam artikel ini.

Dark circle atau lingkaran gelap di bawah mata adalah masalah kulit yang biasa dialami oleh ramai orang.

Terdapat pelbagai faktor yang menyumbang kepada kemunculan dark circle, termasuk kurang tidur, tekanan, genetik, dan penuaan.

Cara Hilangkan Dark Circle dengan Cepat dan Mudah

Lingkaran gelap di bawah mata boleh diatasi dengan penggunaan produk yang sesuai dan konsisten

Untuk membantu anda mengatasi masalah ini, berikut adalah senarai 15 produk terbaik untuk menghilangkan dark circle yang boleh didapati di pasaran.

1. Cara Hilangkan Dark Circle dengan Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Krim mata ini mengandungi minyak avokado yang kaya dengan antioksidan dan vitamin E yang membantu melembapkan kulit di sekitar mata dan mengurangkan lingkaran gelap.

2. La Roche-Posay Pigmentclar Eyes

Seterusnya, cara hilangkan dark circle dengan La Roche-Posay Pigmentclar Eyes. Produk ini mengandungi PhE-Resorcinol dan kafein yang membantu mengurangkan pigmentasi dan bengkak di sekitar mata, menjadikan dark circle kelihatan lebih cerah.

3. The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Serum The Ordinary Caffeine mengandungi 5% kafein dan Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) yang membantu mengurangkan bengkak dan lingkaran gelap di bawah mata.

4. La Roche-Posay Pigmentclar Eyes dengan Clinique Even Better Eyes Dark Circle Corrector

Cara hilangkan dark circle dengan La Roche-Posay Pigmentclar Eyes dengan Clinique Even Better Eyes Dark Circle Corrector.

Produk ini mengandungi vitamin C dan ekstrak tumbuhan yang membantu mencerahkan lingkaran gelap dan melembapkan kulit di sekitar mata.

5. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex

Cara hilangkan dark circle dengan Estée Lauder Advanced yang mengandungi ChronoluxCB™ yang membantu memperbaiki dan meremajakan kulit di sekitar mata, mengurangkan lingkaran gelap dan kedutan.

6. Neutrogena Rapid Dark Circle Repair Eye Cream

Krim mata ini mengandungi ekstrak yang membantu mencerahkan lingkaran gelap dalam masa yang singkat. Ia juga memberikan kelembapan intensif kepada kulit di sekitar mata.

7. Cara Hilangkan Dark Circle dengan Olay Eyes Brightening Eye Cream

Krim mata ini mengandungi vitamin C dan niacinamide yang membantu mencerahkan lingkaran gelap dan mengurangkan tanda-tanda keletihan di sekitar mata.

8. Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Eye Cream

Hada Labo mengandungi Super Hyaluronic Acid yang membantu melembapkan kulit di sekitar mata dan mengurangkan lingkaran gelap serta bengkak.

9. Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Krim mata ini mengandungi ekstrak ginseng dan kafein yang membantu mengurangkan lingkaran gelap dan bengkak, menjadikan mata kelihatan lebih segar dan cerah.

10. L’Oréal Paris Revitalift Anti-Wrinkle + Firming Eye Cream

L’Oréal Paris Revitalift Anti-Wrinkle mengandungi Pro-Retinol A dan Stimuplex yang membantu mengurangkan kedutan dan lingkaran gelap di sekitar mata, menjadikan kulit lebih tegang dan cerah.

11. Cara Hilangkan Dark Circle dengan Innisfree Orchid Eye Cream

Innisfree Orchid Eye Cream dengan ekstrak bunga orkid Jeju yang membantu melembapkan dan mencerahkan kulit di sekitar mata serta mengurangkan tanda-tanda penuaan.

12. Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Intensive Eye Contour Cream

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 mempunyai KOMBU-Bounce Complex yang membantu mengurangkan kedutan dan lingkaran gelap di sekitar mata, menjadikan kulit lebih tegang dan cerah.

13. Pixi Detoxifeye Depuffing Eye Patches

Patch mata ini mengandungi ekstrak tumbuhan dan kafein yang membantu mengurangkan bengkak dan lingkaran gelap di sekitar mata, menjadikan mata kelihatan lebih segar dan cerah.

14. Dr. Jart+ Ceramidin Eye Cream

Krim mata ini mengandungi ceramides yang membantu memperbaiki penghalang kulit dan mengurangkan lingkaran gelap serta kedutan di sekitar mata.

15. Tatcha The Pearl Tinted Eye Illuminating Treatment

Produk ini mengandungi ekstrak mutiara dan Hadasei-3™ yang membantu mencerahkan dan melembapkan kulit di sekitar mata, mengurangkan lingkaran gelap dan tanda-tanda keletihan.

Jom, Baca!

Mouisturizer yang Bagus untuk Kulit Sihat dan Lembut

Leave a Comment