10+ Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Terkini, Stylish!

Fesyen rambut layer pendek perempuan menjadi trend paling popular hari ini. Potongan rambut ini, boleh memberikan penampilan yang tegas, elegan, manis, atau bergaya!

Di samping itu, potongan rambut ini juga sangat sesuai untuk menjadikan anda bebas daripada haba semasa melakukan aktiviti di bawah matahari.

Terdapat banyak gaya rambut lapisan pendek yang boleh anda cuba, dari klasik hingga yang paling bergaya.

Potongan juga berbeza-beza, terdapat untuk semua bentuk muka dan semua tekstur rambut.

Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Terkini 2024

Berikut ialah pilihan gaya rambut lapisan pendek yang boleh anda gunakan sebagai rujukan.

1. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Pixie

Untuk gaya muda sepanjang masa, cuba potongan rambut lapisan pendek pixie ini, Bela. Sekeping ini diperbuat daripada campuran yang betul tidak kemas dan anggun.

Anda boleh menyikat rambut anda dengan kemas kembali untuk penampilan rasmi, atau memberikan sedikit tekstur jika anda ingin kelihatan seperti ‘rambut yang tidak kemas selepas bangun’.

2. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Bob

Mendapat rambut lurus yang jatuh dengan mudah? Potongan gaya rambut bob lapisan pendek akan menjadikan rambut kelihatan lebih sihat dan kemas.

Memberi sedikit tamparan di sisi akan menjadikan penampilan anda kelihatan lebih profesional. Gunakan ikat kepala untuk sentuhan yang lebih manis, atau cubit beberapa rambut depan atau rambut sisi anda jika anda berada di tempat kerja.

3. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Undercut Pixie

Rasa seni dan memerlukan rupa rambut yang berbeza daripada biasa? Cuba pixie ini memotong gaya rambut lapisan pendek.

Rambut kelihatan lebih tebal, sambil mencerminkan keperibadian yang luas. Walaupun agak pendek, ia masih mempunyai kesan manis dan feminin.

4. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Bangs

Mahu menjadikan rambut bob pendek kelihatan lebih sejuk? Gabungkan dengan rambut layer bangs depan, lapisan cahaya, dan tukar warna menjadi balayage.

Tambah tekstur untuk menjadikan rambut kelihatan lebih menarik dan sejuk!

5. Angeled Bob

Suka gaya rambut bersudut? Cuba lihat lebih banyak dengan potongan rambut pendek terkini. Potong hujung rambut anda dengan model sudut dan selesaikan dengan lapisan yang disusun tetapi bersatu.

Jika anda ingin menukar warna rambut anda, pilih hanya satu warna atau gunakan sorotan semula jadi kerana gaya rambut ini agak ‘tajam’.

6. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Layer Pendek Asimetris

Ingat, tekstur boleh memberikan rambut bob kemasan seksi. Tekstur gelombang semulajadi dan longgar boleh menjadi pilihan anda.

Dengan gabungan potongan rambut pendek ke hujung leher yang memberikan kesan edgy, gaya rambut anda akan melengkapkan penampilan keseluruhan anda.

7. Long Layered Pixie

Untuk membuat kesan yang comel dan manis, gaya rambut lapisan pendek pixie berlapis panjang ini boleh dicuba.

Daripada membuat potongan tajam seperti pixies secara umum, anda boleh membuat peralihan yang lembut. Gaya rambut di atas akan bagus untuk digunakan pada rambut kerinting halus. 

8. Fesyen Rambut Layer Pendek Perempuan Blonde Balayage Pixie

Blonde balayage pixie adalah rambut berlapis pendek yang boleh membuat anda kelihatan lebih muda.

Gaya ini dilengkapi dengan lapisan pendek di sekeliling pipi dan kening supaya ia boleh membingkai muka.

Kemudian, warna rambut berambut perang yang digunakan akan memberikan kesan yang sejuk dan hangat. 

9. Layer Pendek Choppy Pixie

Satu lagi pilihan gaya rambut lapisan pendek ialah pixie cincang yang kelihatan edgy. Gaya ini dilengkapi dengan bangs lurus yang sesuai digunakan pada jenis rambut halus.

Dengan potongan ini, rambut anda akan kelihatan lebih besar dan penampilan anda kelihatan lebih berani. 

10. Layer Pendek Wispy Layered Bob

Klasik tetapi bergaya, itulah kesan pertama apabila melihat gaya rambut bob wispy berlapis ini.

Gaya rambut akan menghasilkan tekstur licin pada setiap helai rambut. Dengan cara itu, bob berlapis wispy akan sesuai digunakan untuk wanita yang mempunyai rambut nipis dan halus.

11. Layer Pendek Rounded Short Layered Bob

Menambah lengkung pada bob klasik ke arah belakang akan menjadikan gaya fesyen rambut layer pendek perempuan anda kelihatan lebih berkelas.

Gaya rambut ini mula-mula dibuat dengan potongan bob pendek, kemudian ditambah dengan lapisan ke belakang. Lapisan itu akan menjadikan rambut kelihatan lebih besar. 

12. Bob Balayage Berambut Perang

Sekiranya anda ingin mencuba gaya rambut bob lapisan pendek yang tidak memerlukan penyelenggaraan yang rumit, balayage berambut perang yang tidak kemas ini adalah jawapannya.

Bob balayage berambut perang yang tidak kemas adalah gaya rambut dengan lapisan panjang. Kemudian, anda boleh menambah sedikit tekstur dan dimensi warna untuk menjadikannya lebih kelantangan. 

13. Layer Pendek Straight Textured Blonde Bob

Rambut lurus anda akan kelihatan sangat kemas dengan bob berambut perang bertekstur lurus. Gaya ini dibuat hanya dengan melicinkan sisi rambut ke dalam beberapa lapisan lembut.

Apabila ia telah digunakan, anda akan kelihatan lebih profesional seperti wanita kerjaya yang kemas.

Jom, Baca!

Style Rambut Pendek Perempuan Malaysia

Leave a Comment