20+ Style Rambut Keriting Lelaki (Terkini dan Bergaya)

Style Rambut keriting lelaki boleh dicemburui kerana penampilannya yang menjadikannya kelihatan lebih muda dan klasik untuk pelbagai peringkat umur.

Tekstur semula jadi rambut yang disokong oleh gaya yang betul juga meningkatkan penampilan yang baik.

Tidak jarang, ramai lelaki sengaja datang ke salon untuk menggayakan rambut mereka menjadi keriting untuk kelihatan sejuk dan mudah.

Style Rambut Keriting Lelaki Terupdate 2024

Berikut adalah beberapa cadangan untuk gaya potongan rambut kerinting lelaki yang bergaya pada tahun 2024.

1. Short Curly Hairstyles With Low Bald Fade

Gaya rambut ini dengan memotong kawasan kuil kanan dan kiri sering dipakai oleh band lelaki hari ini. Gaya ini sesuai digunakan semasa sesi penggambaran foto dan dalam kehidupan seharian.

2.Style Rambut Keriting Lelaki Undercut

Gaya rambut ini diilhamkan oleh tentera dengan memotong sisi dan meninggalkan rambut atas penuh. Bagi mereka yang mempunyai muka bujur, bulat atau persegi, ia sesuai untuk menggunakan gaya ini.

3. Curly Pompadour

Bahagian ini menambah rupa maskulin dan kecerdasan seorang lelaki. Gabungan lapisan berbulu yang disokong oleh bentuk muka yang sesuai akan menjadikan lelaki lebih menakjubkan.

4. Style Rambut Keriting Lelaki Quiff Haircuts

Gaya quiff kerinting memberikan sentuhan kerinting yang luar biasa yang meninggalkan rambut tidak kemas dan berduri namun kemas. Teknik menyikat dan pomade diperlukan untuk keindahan potongan ini.

5. Medium Choop Curls

Jika mereka adalah pasukan yang mempunyai gaya rambut yang ringkas tetapi sedikit memberontak, tercekik sederhana adalah penyelesaian terbaik. Gaya ini menyerlahkan tekstur rambut atas sedikit lebih panjang daripada sisi lain.

6. Short Curly Hair Men

Jika keriting di rambut dalam bentuk gelombang longgar, maka gaya ini sesuai untuk dipilih. Gaya rambut ini mudah dikekalkan dengan kaedah keriting yang betul dan teknik penjagaan supaya tekstur rambut tidak mudah terurai.

7. Style Rambut Keriting Lelaki Fade

Potongan rambut ini meninggalkan bahagian atas rambut lebih panjang dan lebih pendek ke arah belakang dan sisi. Perbezaan panjang potongan ini akan menambah rupa moden pada rambut seseorang.

8. Cropped Mens Curly Hair

Gaya rambut edgy ini menyerlahkan tekstur rambut, dengan potongan keriting pendek yang memberikan seseorang rupa yang segar.

9. Long Curly Mullet

Gaya rambut pada tahun 80-an ini semakin meningkat sejak kebelakangan ini. Perbezaan rambut atas, sisi, dan belakang ini sesuai untuk seseorang yang mempunyai segi tiga, bulat, berlian, dan muka bujur

10. Style Rambut Rockers

Kalau nak tengok macho macam rocker tapi masih mewah, maka bahagian ini solusinya. Rambut sisi akan dicukur ke bahagian belakang leher supaya garis rambut kelihatan rata dan panjang.

11. Mullet Permed

Apabila seseorang memilih style rambut keriting lelaki ini, maka pastikan rambut sentiasa kering supaya bentuk dan teksturnya sempurna. Jangan lupa keringkan rambut anda selepas mencuci untuk menekankan bentuk keriting pada rambut asal.

12. Taper Curly Haircuts Men

Gaya rambut kerinting panjang ini terbentuk dengan sempurna dengan komposisi potongan sedia ada.

Rambut sisi akan dibiarkan pendek dan rambut atas tidak akan dipotong untuk menambah rupa menjadi lebih licin dan lebih sederhana.

13. Shoulder Length With Middle Part

Gaya ini adalah trend kegemaran pemilik rambut kerinting kerana ia membolehkan mereka mengekalkan panjang bahu rambut mereka.

Panjang bahu menyediakan struktur dan keseimbangan yang kukuh yang sesuai untuk saat kanak-kanak skena itu.

14. Curly Mohawk + Burst Fade

Style rambut keriting lelaki mohawk tradisional boleh dimodenkan dengan menggabungkan sisi keriting yang pudar dan ketat. Gaya rambut ini sesuai untuk lelaki dengan muka persegi, bulat, atau bujur.

15. Wavy Slicked Back

Gaya rambut beralun ini menggabungkan bahagian belakang rambut ke arah depan yang kemudiannya dipotong dengan sempurna. Wavy Slicked Back sesuai untuk mana-mana muka dengan keriting yang ketat atau beralun.

16. Fluffy Boy Hair

Model gebu akan memotong rambut di sisi dan belakang kepala secara beransur-ansur sehingga bahagian atas kekal panjang dan tebal. Gaya ini sesuai untuk memaparkan tekstur bahagian atas rambut untuk memastikan ia licin dan besar.

17. Micro Curls

Keriting kecil akan menyerlahkan kesan kebahagiaan dan belia untuk lelaki. Gaya ini menyediakan tekstur dan dimensi unik yang mampu menarik wanita dengan mudah.

18. Curly Mullet Fade

Gaya rambut ini sangat tersendiri dengan potongan pendek di sisi dan potongan panjang di bahagian belakang. Trend ini yang dikaitkan dengan batu dan gulung dan logam ternyata sesuai dibawa pada tahun 2024 dengan sentuhan moden

19. Short Scissor Cut

Bagi mereka yang tidak mahu menjadi rumit, karya

Potongan gunting pendek mengutamakan keselesaan lelaki dalam menjaga keriting semula jadi.

Jom, Baca!

Style Rambut Panjang Lelaki Terkini

20. Taper Fade Curly Hair

Penampilan gaya pudar penoreh sesuai untuk lelaki yang melakukan aktiviti berat. Ini kerana rambut akan dipotong pendek dari kuil ke belakang leher dengan meninggalkan bahagian atas untuk kelihatan lebih moden

Leave a Comment