Style Rambut Pendek Perempuan Korea 2024

Style rambut pendek perempuan Korea sentiasa menjadi trend dalam dunia fesyen.

Dengan gaya moden, ringkas dan elegan, gaya rambut pendek wanita Korea ini telah menjadi inspirasi bagi ramai wanita di seluruh dunia.

Style Rambut Pendek Perempuan Korea 2024

Berikut adalah beberapa gaya rambut pendek wanita Korea yang boleh anda tiru.

Salah satu gaya rambut pendek wanita Korea yang popular ialah potongan bob. Gaya potongan rambut pendek ini memberikan kesan yang segar dan moden.

Potongan Bob juga sesuai untuk semua bentuk muka, jadi ia boleh menjadi pilihan yang baik untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba rupa baharu dengan gaya rambut pendek.

1. Style Rambut Pendek Perempuan Korea Hime Cut

Hime cut ialah gaya rambut gaya Jepun dengan lapisan depan ciri yang dipotong lebih pendek daripada belakang. Lapisan depan dipotong rata ke dagu untuk mencipta kesan terputus yang sempurna.

Uniknya, potongan ini juga menjadi trend di kalangan idola Korea! Anda boleh menggabungkan potongan hime dengan bob pendek atau gaya rambut panjang bahu lapisan Korea.

2. Style Rambut Pendek Perempuan Blunt Bob

Tidak mahu potongan rambut wanita gaya Korea yang terlalu berlapis? Ia tak penting. Anda boleh mencuba gaya potongan tumpul ini atau gaya rambut bob panjang bahu rata.

3. Tassel Cut

Terdapat juga pelbagai bob tumpul a la artis Korea rambut pendek yang boleh anda cuba, iaitu potongan tassel.

Tidak seperti gaya rambut bob tumpul biasa, potongan tassel akan menghasilkan kesan potong pisau cukur pada hujung bawah rambut.

4. Pixie

Siapa kata rambut pendek Korea hanya bob? Terdapat juga banyak idola K-pop yang memilih potongan pixie yang sangat pendek! Potongan rambut pendek wanita Korea ini boleh dicuba oleh anda yang mempunyai muka tirus atau bujur.

5. Long Pixie

Jika anda masih mahukan sentuhan feminin, cuba pixie dengan bangs panjang. Bangs Korea berambut pendek ini juga berguna untuk pipi gemuk penyamaran.

6. Bixie (Bob Pixie)

Anda tidak perlu mencuba potongan rambut panjang bahu a la Korea, rambut pendek juga manis. Selain bob, satu lagi gaya rambut gaya Korea ialah bixie.

Gaya rambut gaya Korea ini merupakan gabungan dua gaya potongan rambut iaitu bob dan pixie.

Jom, Baca!

Style Rambut Pendek Perempuan Malaysia 2024

7. Classic Bob

Bob klasik adalah bob dengan hujung rata yang jatuh selari dengan rahang. Gaya rambut wanita Korea ini sama sekali tidak memerlukan penjagaan yang rumit.

Tidak mempunyai keyakinan untuk mengekalkan bangs? Tidak perlu panik, kerana anda boleh membuat pilihan bob dengan bangs sisi atau gaya bahagian tengah.

Anda juga boleh menggabungkan bangs depan dengan gaya rambut bob pendek. Bangs Korea dengan rambut Korea pendek boleh menjadi inspirasi.

8. Bob Sebahu

Suka dengan model rambut sebahu layer Korea? Potongan rambut pendek wanita Korea seringkali dimulai sedikit di bawah telinga, sehingga terlihat lebih stylish. Aksen layer tipis di ujung rambut akan membentuk rambut bob menjadi lebih ideal.

9. Style Rambut Pendek Perempuan Wavy Bob

Gaya rambut wanita Korea ini dihasilkan dengan potongan rambut bob bujur. Bahagian bawah dibentuk menjadi keriting dan dipadankan dengan bangs nipis. Inilah yang mencirikan rambut panjang bahu gaya Korea.

Potongan rambut wanita gaya Korea ini juga boleh dicantikkan dengan aksen kerinting atau keriting di hujungnya. Helah pencelupan rambut ini menjadikan rambut anda kelihatan tebal dan tebal.

10. Style Rambut Pendek Perempuan Mullet

Anda yang mahukan rambut pendek boleh menjadikan gaya rambut pendek wanita Korea ini sebagai pilihan untuk kelihatan edgy dan sejuk.

11. Wolf Cut

Potongan rambut pendek wanita Korea ini pada pandangan pertama kelihatan serupa dengan mullet.

Tetapi perbezaannya ialah, potongan serigala lebih rendang dengan hujung potongan rambut yang meruncing dengan tajam dan kelihatan helai.

Jika anda mahu kadang-kadang kelihatan berbeza, cuba gaya rambut pendek wanita Korea ini.

12. Korean Waves Sebahu

Style rambut pendek perempuan panjang bahu pendek tidak akan kelihatan membosankan jika meresap dalam gaya gelombang K.

Gaya rambut pendek wanita Korea ini menjadikan rambut anda yang pada asalnya nipis kelihatan tebal dan cantik!

13. Shoulder Length Hair with Korean Bangs

Gaya rambut panjang bahu Korea kontemporari yang pertama ialah rambut panjang bahu dengan bangs Korea. Bangs gaya Korea klasik ini digayakan dengan lapisan nipis untuk mendedahkan bahagian dahi.

Kemudian, panjang bangs terpulang kepada bulu mata dan diberi bingkai rambut yang memanjang di tepi mukanya.

Untuk keseluruhan rambut, anda boleh meminta potongan bertekstur yang rata kepada panjang bahu.

14. Oval Shaped Bob

Anda boleh menunjukkan rupa pintar dengan bob berbentuk bujur seperti ini. Gaya ini mempunyai bangs panjang yang panjang dan panjang kening terperinci. Sementara itu, rambut dipotong panjang bahu dalam bentuk bujur.

Di hujung rambut ini, anda boleh menambah sorotan warna terang untuk menjadikannya kelihatan lebih manis. Gaya ini sesuai untuk anda yang ingin kelihatan lebih muda dan lebih manis.

15. Style Rambut Pendek Perempuan Side Part Shoulder Length Hair

Style rambut pendek perempuan panjang bahu kontemporari Korea dengan bahagian sisi agak mudah. Kerana, anda hanya perlu memotong rambut anda di sepanjang bahu dan mengatur bangs panjang ke satu sisi muka. Walau bagaimanapun, anda boleh menjadikannya kelihatan lebih elegan dengan mewarnakannya.

Warna rambut yang sesuai dengan gaya ini ialah warna coklat gelap. Jika ya, gayakan rambut anda dengan kemas kemudian berikan kesan kerinting di hujungnya.

Dengan cara itu, penampilan anda akan kelihatan elegan dan manis pada masa yang sama.

Leave a Comment