Turkish Hijab Style (Casual,Classy,Formal) 2024

Trend memakai turkish hijab style dengan pelbagai model dan gaya yang lebih moden menarik perhatian ramai wanita, tidak kurang juga di negara ini. Jenis tudung juga semakin pelbagai yang boleh disesuaikan dengan keperluan dan gaya penampilan yang anda ingin hadirkan.

Bermula daripada hijab pashmina, tudung segi tiga, hijab quadrilateral, bergo kepada hijab segera yang diubah suai.

Trend memakai hijab dengan pelbagai model dan gaya yang lebih moden menarik perhatian ramai wanita, tidak kurang juga di negara ini. Jenis tudung juga semakin pelbagai yang boleh disesuaikan dengan keperluan dan gaya penampilan yang anda ingin hadirkan.

Bermula daripada hijab pashmina, tudung segi tiga, hijab quadrilateral, bergo kepada hijab segera yang diubah suai.

Turkish Hijab Style

Gaya pakaian hijab gaya Turki semakin popular di kalangan ramai wanita, sebabnya ialah kerana gaya fesyen ini boleh memberi gambaran elegan, moden dan bergaya.

Bagi mereka yang ingin tahu tentang gaya fesyen mereka, mari kita lihat cadangan gaya pakaian hijab gaya Turki berikut.

1. Formal Turkish Hijab Style

Gaya formal boleh menjadi pilihan pertama yang boleh digunakan sebagai inspirasi untuk kelihatan lebih menarik apabila menghadiri parti atau acara lain.

Lupakan pakaian panjang dan gantikannya dengan pakaian lurus yang merupakan model mudah.

Untuk selamat, anda boleh memilih warna neutral seperti coklat muda atau krim supaya tidak menarik terlalu banyak perhatian. Terutama jika acara itu pada waktu pagi atau petang.

Turban adalah pilihan yang tepat untuk menyempurnakan penampilan dan memakai bahagian dalam untuk menutup leher.

Jangan lupa memakai tali pinggang untuk menjadikannya kelihatan lebih langsing. Sepasang but dan beg warna kecil warna terang boleh dipilih untuk melengkapkan gaya penampilan yang sangat bergaya ini.

2. Casual Turkish Hijab Style

Kerep gaya kasual dipilih untuk mereka yang tidak suka pakaian rumit. Kerana secara amnya gaya penampilan ini lebih santai, bukan neko-neko, masih selesa walaupun ia digunakan sepanjang hari.

Nah, jika gaya ini adalah apa yang anda suka, untuk kelihatan berbeza, anda boleh menggabungkan blaus lengan panjang, seluar dan kasut putih gaya bohemian.

Blaus itu kerana terdapat aksen cincin tassel di dada dan lengan, dijamin penampilan anda akan menjadi lebih baik. Orang bawahannya boleh memilih seluar material atau seluar jeans biru.

Bagi tudung, anda boleh memilih tudung quadrilateral yang dipakai dengan model ringkas dan warna boleh memilih warna bogel.

Beg tangan dengan warna panjang boleh dipilih untuk melengkapkan penampilan anda.

3. Smart Casual Turkish Hijab Style

Gaya berpakaian kasual pintar cenderung lebih mudah, tidak terlalu formal tetapi masih bergaya dan baik untuk digunakan pada pelbagai majlis. Atas sebab itu, gaya penampilan ini lebih disukai.

Gaya kasual pintar dengan hijab gaya wanita Turki boleh menjadi salah satu yang menarik untuk dicuba. Hanya gabungkan seluar jeans lengan panjang, seluar jeans panjang dan biru.

Untuk bahagian atas, anda boleh memilih model ringkas dengan warna neutral seperti putih atau krim.

Untuk bahagian luar, anda boleh memilih warna biru pucat yang selaras dengan seluar jeans biru.

Untuk memberikan kesan yang lebih bergaya, anda boleh menggulung bahagian bawah seluar jeans dan menggabungkannya dengan kasut tumit tinggi.

Pakai pashmina yang dibalut di sekelilingnya dan kemudian dibalut dengan selendang di leher.

4. Classy Turkish Hijab Style

Gaya berkelas biasanya dipilih apabila anda ingin kelihatan lebih elegan dan anggun. Untuk menyokong gaya penampilan ini boleh meniru gaya fesyen Turkish hijab style yang memakai motif yang lebih berani.

Sebagai contoh, skirt plisket dengan motif abstrak atau etnik dengan warna yang berbeza. Skirt plisket ini yang merangkumi pakaian serba boleh benar-benar boleh dipilih untuk menyokong gaya berkelas.

Nah, untuk memudahkan penampilan boleh menggabungkannya dengan bahagian atas model yang mudah, badan kecil sesuai untuk memberikan kesan yang lebih langsing. Warna boleh menjadi hitam, tentera laut atau hijau gelap hanya selaras dengan motif skirt plisket.

Pakai tudung warna neutral dengan model mudah. Hanya pakai kasut rata dan beg tangan tidak boleh dilepaskan untuk dibawa.

5. Turkish Hijab Style Vintaj

Tidak seperti gaya vintaj, gaya penampilan ini biasanya lebih praktikal dan banyak bermain dengan corak dan warna.

Jika anda mempunyai pakaian bunga dengan getah di pinggang, anda benar-benar boleh memilih untuk menyokong gaya vintaj.

Selain itu, model pakaian ini dengan getah di sekeliling pinggang juga boleh membantu memberi kesan yang lebih langsing.

Untuk tudung boleh memilih pashmina dengan warna merah jambu atau krim lembut. Untuk menjadikan kesan vintaj lebih baik, anda boleh memilih tudung yang diperbuat daripada satin atau sutera yang boleh memberikan kesan berkilat.

Tidak perlu memakai aksesori yang berlebihan kerana pakaian anda mempunyai motif yang agak banyak. Hanya pakai jam tangan yang cantik dari jenama terkenal dan sepasang kasut rata, dijamin kelihatan lebih mempesonakan.

6. Sporty Casual Turkish Hijab Style

Kasual sporty ini termasuk dalam gaya fesyen yang sangat mudah (seperti itu). Peminat gaya ini biasanya orang yang mempunyai personaliti yang jahil atau tidak mahu menjadi rumit dari segi berpakaian dan lebih suka keselesaan tetapi masih mahu kelihatan bergaya.

Jaket, kardigan, seluar latihan atau skirt ringkas boleh digunakan sebagai kombinasi yang baik untuk menyokong gaya kasual sporty.

Pakai blaus lengan panjang kuning air kemudian pasangkannya dengan skirt warna yang sepadan atau seluar latihan.

Untuk menjadikan penampilan lebih baik, tambahkan kardigan biasa dengan warna ceria seperti ungu, merah atau kuning.

Kemudian sempurnakan penampilan anda dengan tudung persegi yang dibalut di bahagian belakang dan pilih tudung dengan motif yang tidak terlalu teruja.

Jom, Baca!

Fesyen untuk Orang Gemuk, Stylish!

7. Street Style Turkish Hijab Style

Biarkan gaya jalanan anda apabila memakai tudung menjadi lebih baik, anda boleh menggabungkan bahagian atas lengan panjang pastel dan kemudian menggabungkannya dengan seluar putih. Jangan lupa memakai seluar luar paras lutut.

Tudung boleh memilih pashmina atau hijab segi empat tepat yang warnanya selaras dengan blaus dan luar yang anda pakai.

Jangan lupa untuk melengkapkan penampilan anda dengan but ringkas dan beg kecil.

Leave a Comment