10+ Best Padanan Baju Kelabu Tudung Warna Apa yang Elegan

Baju kelabu tudung warna apa yang terkini? pakaian kelabu dimiliki secara meluas kerana ia neutral, sesuai untuk semua nada kulit, dan mudah dipadankan.

Tetapi terdapat beberapa wanita Islam yang masih keliru mencari warna tudung yang sepadan dengan pakaian kelabu.

Adakah anda salah seorang daripada mereka? Jika benar, maka artikel ini adalah untuk anda kerana di sini anda akan diberi cadangan untuk warna hijab yang sesuai untuk pakaian kelabu.

Baju Kelabu Tudung Warna Apa yang Sepadan dan Elegan?

Jika anda adalah salah seorang wanita Islam yang juga keliru, mungkin artikel ini boleh membantu anda.

Berikut adalah beberapa warna tudung yang sesuai untuk pakaian kelabu. Sudah tentu, cadangan warna hijab yang sesuai ini disertakan dengan penerangan nada kelabu yang sepadan.

Oleh itu, anda tidak perlu risau dan pilih salah satu cadangan warna tudung di bawah.

1. Kelabu

Baju kelabu tudung warna apa yang terkini? untuk pilihan warna tudung yang paling selamat dan paling mudah ialah tudung dengan warna yang sepadan.

Jadi apa sahaja nada kelabu pada pakaian anda, anda tidak perlu risau. Anda hanya perlu mencari warna kelabu yang benar-benar sama dengan warna kelabu pakaian anda.

Gabungan warna ini dianggap paling selamat kerana ia tidak menghasilkan rupa yang berkelip dan sesak.

Gabungan warna yang sepadan juga menjadikan rupa lebih mudah dan lebih tenang. Walaupun begitu, anda masih perlu berhati-hati apabila memilih warna kelabu yang sepadan ini.

Anda harus membawa sampel kelabu yang sama atau membawa baju kelabu yang ingin anda padankan. Jadi tudung kelabu yang anda beli akan menjadi warna yang sama.

2. Baju Kelabu Tudung Warna Apa? Hitam

Masih dengan pilihan warna yang selamat dan neutral, terdapat tudung hitam. Hijab dengan warna hitam adalah warna tudung yang paling banyak dimiliki oleh wanita Islam.

Ini kerana hijab hitam boleh digabungkan dengan mana-mana warna baju atau seluar tanpa ragu-ragu. Jadi tidak hairanlah bahawa hijab hitam ini dimiliki oleh hampir semua wanita Islam.

Nah, baju kelabu dengan tudung hitam juga merupakan kombinasi yang sesuai, Rakan Blibli! Penampilan yang terhasil akan berbeza-beza bergantung pada nada kelabu pada pakaian anda.

Jika pakaian anda berwarna kelabu muda, penggunaan tudung hitam akan lebih menonjol daripada baju.

Tetapi jika pakaian anda berwarna kelabu gelap, rupa yang dihasilkan akan lebih mudah dan lebih tenang.

3. Putih

Baju kelabu tudung warna apa yang terkini? satu lagi pilihan warna tudung yang juga neutral ialah tudung putih. Tudung putih juga merupakan salah satu warna tudung yang dimiliki ramai wanita Islam.

Sama dengan hijab hitam kerana warna neutral dan mudah dicampur. Nah, tudung putih ini juga sepadan dengan pakaian kelabu. Anda tidak perlu risau tentang nada kelabu pada pakaian anda kerana semuanya sesuai.

Pakaian kelabu muda dengan tudung putih akan menghasilkan rupa yang mudah, tenang, dan tidak mengganggu. Sesuai untuk anda yang tidak suka kombinasi warna yang bertembung terlalu banyak.

Sebaliknya, baju kelabu gelap dengan tudung putih akan menghasilkan rupa yang bergaya tetapi masih menarik.

Tudung putih di sini juga boleh menonjol dan menjadikan penampilan anda kurang membosankan.

4. Baju Kelabu Tudung Warna Apa? Coklat

Siapa sangka tudung coklat juga sesuai untuk pakaian kelabu? Ya betul. Tudung coklat juga tidak kurang sesuai dengan pakaian kelabu.

Walaupun tanpa mengira nada kelabu pakaian anda, tudung coklat ini masih sesuai. Selain itu, hijab coklat juga sesuai untuk semua nada atau nada kulit rakyat Indonesia. Bermula dari putih pucat, langsat kuning, hingga sapodilla masak.

Nah, baju kelabu muda dengan tudung coklat akan menghasilkan rupa yang menarik dan tidak terlalu jelas.

Ini kerana warna coklat pada tudung bercanggah dengan warna pakaian sehingga tudung lebih menonjol.

Di samping itu, baju kelabu gelap dengan tudung coklat itu sendiri akan menghasilkan rupa yang mudah tetapi kelihatan sedikit membosankan. Sesuai untuk anda yang tidak suka rupa ‘sesak’.

Jom, Baca!

Baju Baby Blue dengan Padanan Warna Tudung yang Serasi

5. Blue Navy

Baju kelabu tudung warna apa yang terkini? pilihan warna tudung untuk pakaian kelabu ialah tudung tentera laut. Tudung tentera laut juga tidak kurang sesuai daripada baju kelabu.

Baju kelabu muda dengan tudung tentera laut akan memberikan rupa yang lebih menarik tetapi masih tidak terlalu berkelip.

Sebaliknya, baju kelabu gelap dengan tudung tentera laut akan memberikan rupa yang ringkas dan tenang. Bagi anda yang tidak suka berkelip, penampilan ini adalah untuk anda.

6. Kuning

Warna ini biasanya jarang dilihat. Begitu juga dengan tudung kuning. Walau bagaimanapun, sebenarnya, warna kuning sangat sesuai digabungkan dengan kelabu. Ingin tahu tentang warna tudung kuning?

Bagi anda yang tidak tahu, warna tudung kuning ini boleh menjadikan penampilan anda lebih cerah.

7. Baju Kelabu Tudung Warna Apa? Merah Jambu

Warna merah jambu bukan sahaja mudah digandingkan dengan kelabu tetapi juga dapat meningkatkan rupa OOTD.

Itulah sebabnya gabungan tudung merah jambu dan pakaian kelabu akan menjadikan anda kelihatan lebih bergaya.

Cuba lengkapkan penampilan dengan penambahan beg tangan mini dan kasut kontemporari seperti tumit blok strappy supaya anda bersedia untuk berpose di hadapan kamera.

8. Ungu Mauve

Bukan sahaja ungu, ungu berdebu atau lavender, warna derivatif ungu lain yang anda juga boleh gabungkan dengan pakaian kelabu sudah tentu mauve.

Untuk penampilan santai, anda boleh memakai hijab pashmina yang diperbuat daripada kemeja-t mauve dengan baju sejuk kelabu.

FYI, memakai tudung warna mauve juga boleh menjadikan kulit muka anda kelihatan lebih cerah, anda tahu!

9. Baju Kelabu Tudung Warna Apa? Beige

Beige hijab adalah salah satu warna tudung untuk pakaian kelabu yang boleh anda letakkan dalam senarai OOTD anda!

Walau bagaimanapun, untuk memastikan penampilan anda bergaya dan tidak membosankan, gabungkan tudung kuning air dengan baju kelabu gelap dan seluar yang sepadan dengan tudung.

10. Baby Blue

Terdapat banyak derivatif warna kelabu, salah satunya adalah warna kelabu kebiruan. Nah, satu warna ini sangat sesuai jika anda menggabungkannya dengan tudung segi empat tepat biru muda.

Juga tambahkan sentuhan putih pada pakaian anda untuk kesan yang segar.

11. Denim

Warna biru denim sudah pasti sesuai dengan kelabu. Betul, bukan? Kedua-dua warna ini seperti perlawanan! Hehe, jadi anda tidak perlu teragak-agak untuk memakainya untuk gaya harian.

Kalau tak mahu terlalu jelas, pilihlah corak tudung warna denim yang bahannya selesa dipakai sepanjang hari.

Pemilihan bahan sangat penting, Hijab Bae! Ini bagi memastikan rambut anda yang dilitupi tudung masih boleh ‘bernafas’, bebas daripada gatal-gatal dan bau busuk.

Leave a Comment