10+ Idea Padanan Baju Putih Tudung Warna Apa yang Elegan

Baju putih tudung warna apa? hampir semua orang mempunyai baju putih. Kerana, warna putih kelihatan neutral dan sesuai untuk pelbagai acara. Putih juga boleh digabungkan dengan pelbagai warna barangan fesyen, termasuk tudung.

Walau bagaimanapun, anda pasti berasa keliru apabila memilih warna tudung yang sepadan dengan pakaian putih. Selain itu, putih dikatakan sesuai digabungkan dengan banyak warna.

Walaupun begitu, anda perlu selektif dalam memilih warna tudung. Ini kerana tidak semua warna boleh memberikan kesan yang tepat untuk anda.

Baju Putih Tudung Warna Apa yang Elegan dan Terkini

Baju putih tudung warna apa? Beautynona akan memberikan cadangan warna hijab yang sepadan dengan pakaian putih. Ayuh, lihat warna penuh!

1. Baju Putih Tudung Warna Apa? Hitam

Warna tudung yang sepadan dengan baju putih pertama ialah hitam. Gabungan warna monokrom ini biasanya memberikan kesan formal. Terutama jika digabungkan dengan skirt atau seluar hitam.

Walau bagaimanapun, anda masih boleh menjadikannya kelihatan kasual dengan gabungan seluar jeans denim dan aksesori seperti beg, cermin mata dan sandal.

Anda hanya perlu memilih untuk menunjukkan rupa formal atau kasual dengan tudung hitam.

2. Pink

Warna tudung kedua ini boleh memberi gambaran penampilan yang segar dan muda. Ya, merah jambu lembut adalah pilihan yang tepat untuk bergabung dengan pakaian putih.

Gabungan kedua-dua warna ini sesuai untuk memaparkan kesan feminin dan elegan. Untuk model pakaian dan bahagian bawah, anda boleh memakai baju putih yang dilengkapi dengan blazer dan seluar plisket.

3. Baju Putih Tudung Warna Apa? Biru

Baju putih tudung warna apa? warna biru menjadi pilihan warna jilbab yang cocok dengan baju putih selanjutnya. Warna ini akan membuat penampilanmu terlihat ceria dan fresh.

Dengan warna biru, kamu akan membuat baju yang berwarna dasar putih menjadi tidak begitu polos dan membosankan. 

Selain jilbab warna biru, kamu juga bisa memakai aksesori lainnya yang berwarna biru sebagai pelengkapnya. Contohnya adalah hand bag warna biru senada dengan jilbab pada gambar di atas. 

4. Putih

Seperti warna pakaian, anda juga boleh memakai tudung putih. Penampilan serba putih ini sesuai untuk acara tertentu yang menuntut penampilan yang anggun.

Model pakaian yang anda padankan dengan tudung warna yang sama ialah pakaian putih.

Bukan sahaja kelihatan elegan, anda juga akan menjadi tumpuan apabila memakai gaun putih dan tudung seperti ini.

5. Army

Tambahan pula, warna tudung yang sepadan dengan baju putih ialah warna tentera. Gabungan warna putih terang dengan warna tentera yang sedikit gelap akan menjadikan penampilan lebih seimbang.

Selain tudung warna tentera, anda juga boleh memakai pakaian dalam warna yang sama. Kemudian, pakai aksesori serba putih supaya gabungan warna putih dan tentera ini menjadi seimbang.

6. Baju Putih Tudung Warna Apa? Beige

Beige adalah campuran coklat dan kelabu yang kini menjadi warna tulang belakang ramai orang. Kerana, kuning air boleh digabungkan dengan pelbagai warna pakaian termasuk putih.

OOTD dengan gabungan putih dan kuning air akan menjadikan penampilan kelihatan elegan dan neutral. Anda boleh memakainya untuk majlis rasmi atau kasual.

Untuk model, anda boleh menggabungkan baju putih dengan seluar kutbray sebelum melengkapkannya dengan hijab pashmina.

Ditambah dengan beg sling kuning air, penampilan anda akan kelihatan sangat elegan.

7. Oren

Baju putih tudung warna apa? Jika anda mahukan penampilan yang unik tetapi masih menawan, oren boleh menjadi pilihan warna tudung yang sepadan dengan pakaian putih.

Gabungan warna oren segar dan ceria dengan warna putih terang akan menjadikan anda lebih berseri apabila memakainya.

Walau bagaimanapun, tudung oren tidak akan kelihatan berlebihan jika anda menggabungkannya dengan pakaian putih seperti di atas.

Jadi, anda masih akan kelihatan elegan dan tidak terlalu berkelip.

8. Corak Merah

Anda mungkin bosan dengan warna hijab berwarna-warni biasa. Nah, untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan tudung motif merah seperti di atas.

Tudung warna ini akan melengkapkan penampilan serba putih anda untuk menjadi lebih berkelas dan tidak membosankan.

Tetapi jika anda sudah memakai tudung merah ini, anda harus menggunakan aksesori serba putih supaya tidak terlalu berlebihan.

9. Cokelat

Selain itu, warna tudung coklat juga boleh digabungkan dengan pakaian putih. Gabungan warna coklat dan putih ini akan menjadikan penampilan lebih hangat dan lebih elegan.

Sebagai kombinasi, anda boleh memakai seluar jeans denim atau bahagian bawah lain yang tidak terlalu berkelip.

10. Baju Putih Tudung Warna Apa? Ungu Lavender

Akhirnya, warna tudung yang sepadan dengan baju putih ialah ungu lavender. Warna ungu ini yang beberapa peringkat lebih muda menjadikan anda kelihatan lebih segar, lebih muda, dan tidak membosankan.

Jom, Baca!

Baju Kelabu Tudung Warna Apa yang Elegan

Anda boleh menggabungkannya dengan skirt plisket dengan warna yang sama dan juga aksesori ungu. Anda boleh menggunakan penampilan ini untuk pergi ke acara rasmi atau separa formal

Leave a Comment